Zereen.nl | Particulieren
16451
page-template-default,page,page-id-16451,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16887

Particulieren

Overlijden 

Jaarlijks hebben ruim één miljoen mensen in Nederland te maken met het verlies van een dierbare. Wanneer u iemand verliest die u lief is, verandert uw hele leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Emoties wisselen elkaar af, van verdriet naar angst, van boosheid naar een schuldgevoel.  U bent iemand kwijt die u lief was en daarmee verliest u ook iets van uzelf.

Iedereen beleeft afscheid en verlies op een unieke wijze. Stichting Zereen biedt dan ook geen standaard begeleiding, maar kijkt naar uw persoonlijke behoefte en houdt rekening met bijkomende effecten van verlies.

Scheiding 

Scheiden van uw partner valt ook onder verlies. U bent uw levenspartner kwijt, voelt zich misschien gekwetst of schaamt u. Het kan lastig zijn om met alle verschillende emoties en gevoelens om te gaan. Daarbij komen allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden. Vooral als u kinderen heeft, is het van belang om deze zaken goed op orde te hebben. Als u kinderen heeft die 18 jaar of jonger zijn, zal er een ouderschapsplan gemaakt moeten worden voordat de echtscheiding voor de rechter kan komen. In dit plan worden zaken besproken zoals de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken, een omgangsregeling voor kinderen en grootouders, de manier waarop u elkaar informeert over de ontwikkeling van uw kind(eren) en de alimentatieplicht.  Wij maken dit plan en regelen andere praktische zaken graag samen met u. Ook op emotioneel vlak kunt u rekenen op deskundige steun, advies en begeleiding.

Ontslag 

Het verlies van een baan of functie, of een reorganisatie op de werkvloer kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Dit heeft niet alleen emotionele en sociale gevolgen, werk is ook een bron van zelfwaadering en vormt dus een belangrijk deel van je identiteit. Verlies van werk betekent vaak verlies van sociale contacten, mogelijkheid tot ontplooiing, zinvol bezig zijn en financiële zekerheid.

Ook reorganisaties kunnen zorgen voor een hoop emoties. Vier op de tien werknemers die te maken hebben met een reorganisatie krijgen last van klachten zoals stress en slapeloosheid.

 

Bijeenkomsten over verborgen rouw/gecompliceerde rouw

 

Neem contact op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht