Zereen.nl | Scholen
16455
page-template-default,page,page-id-16455,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16887

Scholen

Als je een dierbare verliest door een verkeersongeval, wat betekent dat?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En de impact ervan kan groot zijn. Het ‘hoekje’ vergroot alleen maar als je met alcohol en drugs op aan het verkeer deelneemt. De stichting ‘Zereen bij verlies’ geeft er lessen over op school.

Weetjes en wetjes 

Het eerste uur zijn de leerlingen bij bureau Halt en krijgen voorlichting  over de weetjes en de wetjes en de functie van bureau Halt. Wat zijn de gevaren en de risico’s bij te veel alcohol en drugs in het verkeer? Tijdens de les kunnen leerlingen een speciale bril opzetten. Die bootst enige dronkenschap na. Dit zorgt altijd wel voor enige hilariteit tijdens de les.

Het tweede uur begint met de kennismaking met de medewerkers van Zereen bij verlies. Zij leggen uit wat een onverwachts verlies door het drinken van alcohol en of drugs in het verkeer met een gezin kan doen. Voordat de PowerPointpresentatie (over het verhaal over de 19-jarige Ysabelle) begint, staan de leerlingen stil bij actuele zaken. Zoals een auto-ongeluk waar alcohol of een gebeurtenis waar groepsdruk een rol in speelt.

Oefening 

Aansluitend op het waargebeurde verhaal ‘na de bel’ volgt een oefening. Zodat leerlingen en leerkracht zelf een’ kijkje’ nemen in hun eigen leven, stilstaan bij hun relaties, ontdekken wat zij belangrijk vinden, wat hun dromen en wat zowel hun positieve als negatieve karaktereigenschappen zijn.

Lees een aantal reviews van dit lesprogramma

Eindrapport Effectmeting Voorlichtingen Zereen:
20200409 Eindrapport Effectmeting Voorlichtingen Zereen

Neem contact op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht